HOME  BIOGRAFIE  DRUKWERK  SLINGERTOCHT  ZANGER  ACTEUR  SCHRIJVER  DISCOGRAFIE  VIDEO'S  FOTO'S  SONGTEKSTEN  BOEKINGEN


 • DRUKWERK▓ Te volgen op nieuwe website

  Op deze site richten we ons helemaal op de band Drukwerk. De algemene informatie betreft Harry Slinger blijft via Harry Slinger.NL beschikbaar.
  De nieuwe website vind je op DrukwerkBV.nl


 • DRUKWERK▓ ontvangt nieuwe CD uit handen van Frits Huffnagel. Tevens onthulling van Harry Slingerplein

  Drukwerk met Harry SlingerMet de hele band op een rondvaartboot van rederij 't Smidtje, zo moest de presentatie van de nieuwe CD van Drukwerk zijn bestemming vinden. De ontvangst van pers en genodigden was aan het Singel bij cafÚ Kobalt, de andere hoek waar ooit het beroemde cafÚ Drukwerk was.
  Niet toevallig gekozen dus deze locatie, ook werd er een heerlijk biertje getapt van Brouwerij het IJ, de brouwerij die gestart is met de opbrengst van een van Drukwerk eerste hits!  Na de opening door Slinger zelf en het klein gespeelde He Amsterdam van vader Slinger met zoon Bram, verliet het gezelschap het cafÚ richting de boot.

  Aan boord speelde Drukwerk tal van Drukwerk hits tot aan de aankomst bij het Eye in Amsterdam Noord!

  Frits  Huffnagel overhandigd daar aan Drukwerk het eerste exemplaar van "Tegen beter weten in". Maar, er was meer, aan een lantaarpaal hing een verpakt bord. Frits heeft daar het Harry Slingerplein gepresenteerd, een enorme verrassing voor Harry uiteraard.

  Na de vele foto's en interviews door de pers ging het wederom in de boot terug naar het Singel om met wederom een lekker biertje na te praten over deze bijzondere middag.

  Drukwerk is terug en hoe!

  Foto's van de presentatie vind je op de fotopagina!

  DRUKWERK 2012

  Dertig jaar na de hit Je Loog Tegen Mij hebben vader Harry en zoon Bram Slinger het plan opgevat om dit nummer met een band nieuw leven in te blazen. 2012 is dan ook het jaar waarin zij als DRUKWERK 2012 Drukwerk spelen en een toer door Nederland gaan maken.

  De ontstaansgeschiedenis van DRUKWERK 2012 is vrij eenvoudig.
  In 2011 waren toetsenist Bram Slinger en gitarist Mike Floris gevraagd samen op te treden bij een zomerfeest in Westzaan. Op het aankondigingsbord aan de weg stond o.a. vermeld: workshop bloemschikken met slinger en lampion. Tijdens het spelen vroeg iemand uit het publiek hoe de band heette. Mike zei spontaan: ‘Ik heet Slinger’, waarop Bram volgde met: ‘... en ik Lampion.’

  Kort daarop werd Bram gevraagd een band te regelen voor het jubileumconcert van het Zaandijks Fanfare Corps. Mike Floris was meteen van de partij en de ritmesectie werd gevonden in bassist Erik Bes en drummer George Menkveld. Omdat ze naast nummers van de Beatles en de Stones ook nummers van DRUKWERK wilden spelen vroeg Bram zijn vader om bladmuziek. Na een aantal repetities kwam de vraag of Harry geen gastzanger wilde zijn. Harry schoot in de lach; gastzanger van zijn eigen nummers! Maar samen met zijn zoon op het podium staan was toch wel een stille wens.

  Het optreden werd een grandioos succes en niet in de laatste plaats voor de band zelf.
  Er volgden optredens bij Parkpop in Krommenie en bij Wormer Live. De bandleden raakten goed op elkaar ingespeeld.

  De winter van 2011 – 2012 hebben de muzikanten gebruikt om niet alleen de hits, maar ook minder bekende stukken uit de beginperiode van DRUKWERK in te studeren.
  Een ding is zeker: waar de mannen spelen is het meteen feest en rock ‘n rollen met DRUKWERK 2012


  30 JAAR "JE LOOG TEGEN MIJ".

  In 2012 is het dertig jaar geleden dat Je loog tegen mij zes weken op nummer 1 in de hitparades stond. Hoog tijd dus voor Harry en zijn zoon Bram om samen met muzikale vrienden een negentig minuten durende Drukwerk-show te brengen.

  De Drukwerk-show van DRUKWERK 2012 is te boeken bij Drukwerk BV en ieder erkend boekingskantoor.

  Drukwerk kent natuurlijk een rijke historie, deze is door Edwin Gitsels samengevat in een schitterend verhaal. Klik op de link Drukwerk 1987 - 1990. Foto's uit deze mooie tijd worden binnenkort toegevoegd aan het fotoalbum.
   

 • Persbericht
  Amsterdam, 30-08-2013

  DRUKWERK▓, de populaire band uit de jaren 80, is terug met een album vol grote hits en persoonlijke favorieten. ‘Tegen Beter Weten In’ komt vandaag uit.

  “Pap, heb jij eigenlijk nog partituren van DRUKWERK uit de jaren 80?”

  Met deze vraag van Bram Slinger brak in de winter van 2012, 30 jaar na dato, een nieuw hoofdstuk aan voor DRUKWERK▓. Want wat begon met de bedoeling dat Bram met zijn vrienden voor een gelegenheidsoptreden ‘voor de gein’ een aantal DRUKWERK-stukken zou spelen, eindigde in de opnamestudio waar vader en zoon met Mike Floris, Erik Bes en George Menkveld, de huidige bezetting van DRUKWERK▓, de grote hits en eigen favorieten van DRUKWERK▓ nieuw leven inbliezen.

  Het resultaat? DRUKWERK▓ - Tegen Beter Weten In. Een album met maar liefst 17 stukken, liedjes van toen met arrangementen van nu, die anno 2013 nog steeds heel erg actueel blijken.

  Harry Slinger, frontman van DRUKWERK▓ “ Vier jonge honden en een ouwe baas in een studio met dit resultaat. Wie had dit ooit gedacht. Ik kijk er heel erg naar uit om met de jongens het land plat te spelen”.

  Aanstaande dinsdag wordt het eerste exemplaar van het album uitgereikt door Frits Huffnagel tijdens een bijzondere albumpresentatie in Amsterdam.

  Tegen Beter Weten In is vanaf vandaag te downloaden via iTunes en te bestellen via www.slingerswebwinkel.nl, waar ook alle officiŰle merchandise van DRUKWERK▓
  verkrijgbaar is.

 

 • DRUKWERK LIVE OP ZOMERPOP HOOGWOUD ZATERDAG 31 AUGUSTUS

  Door de uitval van Henk Westbroek (poliep), zal Drukwerk zaterdag tijdens ZOMERPOP Het Goede Doel vervangen.
  Drukwerk zal na 22:00 uur het podium betreden voor een 90 minuten show met alle bekende hits!
  Meer informatie op www.zomerpop.nl

   
 • DRUKWERK WAS TE GAST TIJDENS DE KERMIS IN MIDDENBEEMSTER

  Bij "De Oude Munt" stond Drukwerk op het podium op dinsdagavond.
  Een bloedhete avond, maar dat weerhield Slinger en zijn mannen niet om twee keer een uur een breed repertoire ten gehore te brengen.
  Een sfeer verslag van fotograaf Willem Croese vind je in het fotoboek.

  Bijzondere dank aan invallers Edgar Koelemeijer en Ton op 't Hof.


   
 • CD DRUKWERK ALS PRIMEUR TE KOOP TIJDENS CONCERT WESTZAAN

  Tijdens de pauze van het concert, dat Drukwerk na de prutrace in Westzaan gaf, was de nieuwe CD "Tegen beter weten in" voor het eerst te koop!
  Bezoekers, vooral bewoners van Westzaan en omgeving aangevuld met vrienden en fans van de bandleden, kochten massaal deze unieke CD.
  De officiele release van de CD is pas in augustus, maar tijdens de thuiswedstrijd (Slinger woont in Westzaan) maakte de band graag een uitzondering.
  Op de CD staan 17 klassiekers uit de beginperiode van de band, allemaal opnieuw opgenomen en gearrangeerd.

  Het optreden in Westzaan was bijzonder. In de trailer was de bŘhne opgebouwd en terwijl rond de trailer windkracht 7 huishield, had het publiek een band voor zich die het enorm naar haar zin had.
  Vele hits kwamen voorbij, maar ook een waanzinnige versie van "Ik ben mijn petje kwijt".
  Het concert werd afgesloten door Bram Slinger die een onvervalste rock versie van Great Balls of Fire speelde.

  Klik op de foto voor een sfeerverslag.
   
 • FOTO'S DOBBEFESTIVAL KOUDUM ONLINE

  Het optreden in Koudum deed haar naam eer aan, het was koud, maar berengezellig bij het Dobbefestival. Hoe gezellig dat kun je zien op de foto's in het album!
  Neem snel een kijkje!
   
 • DRUKWERK  LIVE in It DIELSH█S in WOMMELS

  Het optreden in Friesland is Drukwerk goed bevallen!
  De sfeer was top en we komen zeker weer een keer terug!

  De foto's staan online in het fotoboek, met dank aan Henk Bootsma!   
 • FOTO'S DRUKWERK IN P3

  DRUKWERK timmert aardig aan de weg met
  come-back.

  Na een aantal try-out concerten in het Zonnehuis, stond gisteren de eerste echte uitdaging op het programma. De band van frontman Harry Slinger stond zondagavond met het nieuwe Drukwerk in P3 Purmerend. In een vol P3 wist Slinger de zaal goed mee te krijgen, met hits als Carolien, Marianneke, Lijn 10 en Je loog tegen mij had Drukwerk de zaal snel mee. Makkelijk aan elkaar gepraat kwamen de hits in twee uitgebreide sets voorbij. Oude nummers werden actueel in nummers als "Laat de rijken de crisis betalen" en "bezuinigen". Maar ook nieuw werk, zoals het actielied dat Drukwerk in samenwerking met RTV Noord Holland heeft gemaakt tegen de super provincie Noord-Holland, Utrecht, Flevoland; "Handen af"!

  De inmiddels 63 jarige frontman staat met dezelfde passie te spelen als 30 jaar geleden en maakt moeiteloos nog sprongen op het podium van een meter hoogte! In het nummer "Eddy" bespeeld hij op een ongeŰvenaarde wijze een opblaasgitaar en weet met zijn act iedereen mee te krijgen.
  Als dit de opmaat is voor de komende concerten, dan kunnen we de komende tijd nog volop van Drukwerk genieten.

  Niet in Steenwijk, want dat optreden is inmiddels uitverkocht!

  Kijk voor meer foto's op www.concerten-fotografie.nl
   
 • DRUKWERK TREEDT OP IN P3 PURMEREND

  Op zondag 10 maart treedt popgroep Drukwerk op in P3 in Purmerend.
  Voorman Harry Slinger, bekend van het rode mutsje, ziet erg naar het concert uit. ‘De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een nieuw album, dat momenteel gemixt wordt. Uiteraard staan er ook welbekende nummers als Je loog tegen mij, Hee Amsterdam, Marianneke en Schijn ’n lichie op mij op.’ De groep heeft al een aantal optredens achter de rug en de jongens zijn volgens Slinger goed op elkaar ingespeeld. En zo dichtbij huis is volgens hem een ‘inkoppertje’.

  Lees verder,....


   
 • DRUKWERK MAAKT ACTIELIED VOOR ACTIE RTV NOORD-HOLLAND

  Update:
  Op de website van RTV Noord-Holland kun je nu het actielied GRATIS downloaden en de clip bekijken.
  Daarnaast kun je op de hoogte blijven van alle actualiteiten rond dit thema!
  http://www.rtvnh.nl/nieuws/98121/Harry+Slinger+zingt+actielied+tegen+superprovincie 

   
 • DRUKWERK ALBUM MET NIEUWE OUDE NUMMERS

  Drukwerk heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan haar nieuwe album.

  Op het album komen 17 tracks te staan, allen bekende en minder bekende nummers uit de beginjaren van Drukwerk. Alle nummers zijn voorzien van nieuwe arrangementen, en zijn opnieuw ingespeeld en ingezongen.

  Album tracks en info, lees meer,...   

 • DRUKWERK MAAKT ACTIELIED VOOR ACTIE RTV NOORD-HOLLAND

  In de tweede week van februari voert RTV Noord-Holland actie tegen de voorgenomen samenvoeging van de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland.

   Lees verder,...
   
 • DRUKWERK LIVE IN P3 PURMEREND

  Drukwerk zal op 10 maart een concert geven in Poppodium P3 te Purmerend.

  Aanvang 20:00 uur,
  kaarten 15 euro in de voorverkoop.

  Voor info en kaarten,
   http://www.p3purmerend.nl/drukwerk-2/

   
 • BRAM & GEORGE KIJKEN TOE NAAR DE HAND VAN DE MEESTER

  In de Studio wordt zoals eerder vertelt hard gewerkt aan de eindmix van het nieuwe album.
  Met grote regelmaat komen de bandleden naar de studio van Ton toe om te luisteren naar de voortgang.
  Aan de tevreden glimlach van Bram en George te zien zitten we op het juiste spoor!

   
 • DRUKWERK OPNIEUW DE STUDIO IN VOOR ALBUM!

  Drukwerk is momenteel in de studio van Ton Op 'T Hof druk met het afmixen van een nieuw album.

  Samen met zoon Bram en bandleden Mike Floris, Erik Bes en George Menkveld werkt Harry Slinger 22 jaar na het uiteenvallen van Drukwerk dus weer aan een Drukwerkalbum.
  Op het album verschijnen nieuwe bewerkingen van bestaande hits en andere nummers uit de begintijd van Drukwerk.
  De afgelopen maanden heeft Slinger met Drukwerk  in de nieuwe bezetting tijdens diverse optredens laten zien dat de nummers nog altijd actueel zijn, zelf songs van 30 jaar geleden staan nog altijd als een huis.
  Welke nummers op het album verschijnen en wanneer het album zal worden uitgebracht is nog niet bekend gemaakt.

 

 • DRUKWERK FLIKT HET WEER!

  Voor de tweede keer stond Drukwerk in de nieuwe bezetting in Het Zonnehuis.
  In een gezellig gevulde zaal speelde Slinger met zijn mannen met gemak de zaal naar een lekkere sfeer.
  90 minuten hits die iedereen kent en herkent, meer is er niet voor nodig om op zondagmiddag het publiek mee te krijgen.
  Tijdloos blijken de soms al 30 jaar oude teksten met songs als "Laat de rijken de crisis betalen" en "Bezuinigen"
  Met de nieuwe regering een week in het zadel weet Slinger te melden dat het niet gaat om bezuinigen maar juist om het gedoseerd uitgeven! "Geld moet rollen!"

  Met de hits als "Lijn 10", "Carolien", "Marianneke" en "Je loog tegen mij" kon iedereen weer net als jaren geleden uit volle borst meezingen. De zaal genoot, de band genoot en Slinger genoot.

  Bekijk de fotoreportage in het fotoalbum.

   
 • DRUKWERK IS TERUG EN HOE!

  Zondag 14 oktober gaf Drukwerk een concert in het Zonnehuis te Amsterdam Noord.
  Het was een compleet feest, iedereen die er was, was het erover eens dit verdient meer!
  Er komt meer, op zondag 11 november geeft Drukwerk nogmaals een concert in Het Zonnehuis in Amsterdam, voor kaarten www.ntk.nl
  Voor een verslag van het concert kijk je op www.ontopofmusic.com .   

 

BIOGRAFIE╦N   DRUKWERK 1978 - 1990

DRUKWERK 2012 v.l.n.r.
Bram Slinger, Harry Slinger, Mike Floris,
George Menkveld, Erik Bes.

ę 2000-2014 Drukwerk BV / Robert Gort Webdesign Berkhout